Merepäevad toimuvad!

Kommunikatsioonihäire tõttu on mitmed inimesed ja firmad aru saanud, nagu jääksid Kuressaare merepäevad tänavu ära. Arusaamatus tekkis sellest, et eelmisel nädalal levitati ajalehtede ja raadio kaudu teadet Saaremaa Sadama merepäevade ärajäämisest. Kuressaare merepäevad toimuvad kindlasti ja mingeid üritusest loobumise plaane pole meeles mõlkunudki.

Saaremaa Sadama merepäevad, mis pidanuks toimuma 28. juunil Saaremaa ehk süvasadamas, ei ole seotud Kuressaare merepäevadega.
Merepäevad Kuressaares toimuvad juba 15. korda ja traditsiooniliselt augusti esimesel nädalavahetusel, 5.–6. augustil Raiekivi säärel. Merepäevade peateema on tänavu maakonna tuletornid ja laiemas plaanis mereohutus üldse.

Merefestivali ajal on lubanud Kuressaaret külastada vanad merealused kuunar Kajsamoor, kahvelkuunar Blue Sirius, jahta Runbjarn, purjelaevad Elisabeth I ja II Eestist ning karavelli tüüpi purjelaev Libava Lätist jt. Roomassaare sadamas heidab ankrusse kaitseväe meredivisjoni alus Ristna.

Merepidu avatakse reedel, 5. augustil kell 19 merepäevade orkestri ja Vello Orumetsaga ning sellele järgneva Vladislav Koržetsi räimeroogade kooliga.

Reet Truuväärt
Kuressaare 15. merepäevade produtsent

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)