“Maal ja ilmal” tuhatkond noort saarlast

Eile hommikul asusid Saaremaalt pealinna poole teele esimesed noored laulu- ja tantsupeolised: 268 tantsijat-võimlejat ja 9-liikmeline maakonna staap.

Paari päeva pärast järgnevad neile pillimehed – rahvapilliorkester, noorte sümfooniaorkester ja kaks puhkpilliorkestrit – ja käsitöölised, kes laulupeo ajaks ehitavad pealinnas üles oma käsitöökoja. Ja reede on see päev, mil suurele peole sõidavad ka kõik Saare maakonna noored lauljad, kõige viimasena mudilas- ja poistekoorid.

“Meie delegatsiooni suurus on kokku täpselt 918 inimest,” ütles XI laulu- ja tantsupeo Saare maakonna kuraator Valve Heiberg. “Ja kui siis mõelda ja korrutada kogu see vägi nende laste vanemate-õdede-vendadega, siis puudutab see laulupidu ikka väga-väga paljusid peresid Saare- ja Muhumaal.”

Pea pooled peolised on Heibergi sõnul tänavu Kuressaare linnast, ülejäänud aga maakonna üheksast vallast. Arvukamalt on osavõtjaid Orissaarest (76), Leisist (75), Valjalast (72), Salme ja Kärla vallast (50) ning Lümandast (42). Torgu, Mustjala, Laimjala, Kihelkonna ja Ruhnu valla noored lauljad-tantsijad seekord suurel peol ei osale. Väidetavalt on suure töövõiduga hakkama saanud Tornimäe kooli muusikaõpetaja Piret Laak, kes viib tänavu peole mudilaskoori, ja seda pärast 63 aastat kestnud vaikelu. See tähendab, et täpselt nii palju aastaid pole selle kooli kollektiivid laulu- ja tantsupeol osalenud.

XI noorte laulu- ja tantsupidu “Maa ja ilm” toimub selle nädala lõpul, 1.–3. juulil. Laulupeo programmijuht on dirigent Raul Talmar, kunstiline juht Veronika Portsmuth, tantsupeo kunstiline juht on Märt Agu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)