Juhtkiri: Pintsak nööbi külge (2)

Tänases esiküljeloos kirjutame riigisadamate haldaja Saarte Liinide juhi Ants Tammlehe murest. Nimelt on ta juba mitu korda pöördunud veeteede ametisse kurtmisega, et Nasval valmiv Ruhnu laev ei sobi teps mitte sadamatesse, kus alus peab hakkama silduma.

Tammlehe muret võib vabalt võrrelda looga pintsaku õmblemisest nööbi külge, kuid paraku on mastaabid vägagi erinevad. Kui Ruhnu laeva ehitamine läheb maksma sadu tuhandeid eurosid, kui palju võib siis maksma minna Ruhnu, Roomassaare ja Pärnumaa Munalaiu sadama ümbertegemine kahekerelisele alusele sobivaks? Eriti kui arvestada seda, et Ruhnu ja Roomassaare on vastselt uuendatud sadamad ja Munalaiu läheb remonti sel aastal.

Saarte Liinide juhid ütlevad, et iga uue laeva pärast ei ole mõtet sadamaid ümber teha. Seda enam jääb mõistetamatuks veeteede ameti ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnike tegevus või siis tegevusetus. Ruhnule spetsiaalse laeva ehitamise ettevalmistused on kestnud vähemalt aasta ja veider on kuulda nüüd sellest, et tuleval kevadel valmiv alus ei sobigi äkki sadamatesse, kus tal silduda tuleks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)