Rannakalurid tahavad räimekvooti juurde saada

Rannakalurid tahavad räimekvooti juurde saada

ARUSAAMATUD TUULED: Ehkki Kaunispe sadama omanik Priidi Saar on saanud Euroopa Liidult toetusi, jääb nii mõnigi tänapäevane nõue talle täiesti arusaamatuks.
Foto: Arhiiv

Rannakalurid soovivad, et riik lubaks neil senisest rohkem räime püüda Läänemere avaosas ja Soome lahes.

Hiiu-, Saare-, Ida- ja Lääne-Viru-, Harju- ja Läänemaa rannakalurite märgukirjas keskkonnaministeeriumile ja põllumajandusministeeriumile osutavad rannakalurid, et senine Eesti räimekvoodi jaotus rannapüüdjate ja traalpüüdjate vahel on rannapüüdjate suhtes ebaõiglane ning rannapüüdjatele eraldatud püügikvoot võiks alates järgmisest aastast olla senise 9,3% asemel 15% Läänemere avaosa ja Soome lahe üldkvoodist.

Euroopa Kalandusfondi meetmed võimaldavad rannakaluritel küsida toetust laevade renoveerimiseks, uute püüniste soetamiseks, samuti investeerida kala säilitamise ja töötlemise seadmetesse jne. Suurem kvoot annab rannakaluritele suurema teenistuse, mis omakorda annab parema võimaluse katta Euroopa Kalandusfondi investeeringumeetmetes nõutud omaosalust.

Et oluliste muudatuste tegemine püügikvootides ei pruugi olla meeltmööda traalpüüdjatele, teevad rannakalurid ettepaneku kutsuda kokku rannakalurite ja traalpüüdjate ühine ümarlaud, kus on võimalik esitada ja ära kuulata teineteise argumente ning otsida konsensuslikke lahendusi.

Põllumajandusministeerium pole kvoodi ümbertõstmise küsimuses ei poolt ega vastu. “Oleme öelnud, et see on üks võimalus, kalanduspoliitiline valik,” ütles Saarte Häälele põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Madis Reinup.

Loe edasi kolmapäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)