Päevakeskuses anti avalöök aasta ilusaimale ajale

Päevakeskuses anti avalöök aasta ilusaimale ajale

SÜTTI, SÜTTI, JAANITULI: Tule süütas Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, taamal abilinnapea Argo Kirss.
Foto: Egon Ligi

Möödunud neljapäeval korraldas esimese jaanipeo Saaremaal Kuressaare päevakeskus.

“Jaaniaeg ongi aja pöördumine, seda võib võtta nukramalt, aga võib võtta ka rõõmsalt. Jõuluajal läheb päev pikemaks, jaaniajal päev lühemaks. Nii see kord juba on. Mida vanemaks me jääme, seda kiiremad pöörded see aeg võtab,” ütles üritust juhtinud Tiiu Villsaar oma tervituskõnes.

Tervitusi pidulistele olid tulnud tooma Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ja abilinnapea Argo Kirss. “Ma julgen arvata, et tänane jaanipäeva tähistamine on esimene maakonnas, miks mitte ka kogu Eestis. Selles suhtes on avapauk aasta ühele ilusamale ajale antud,” märkis linnapea Mäetalu.

Hing tuleb hoida noorena

Tsiteerides järgnevalt Ameerika Ühendriikide 20. presidendi James Abram Garfieldi öeldut: “Et kui meie laubale kirjutatakse kortsud, ei tähenda see seda, et need kortsud kirjutatakse meie südamesse. Hing tuleb alati hoida noorena.”

Ta lisas, et vaadates saalis olijate erksat ja rõõmsat olemist ja peo ootust, siis tundub, et nad on neid sõnu igati järginud ja hinge noorena hoidnud. “Kuressaare linnapeana on mul heameel, et Kuressaare linna eakad on aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed, ning miks peakski inimene jääma koju nelja seina vahele nukrutsema, pigem tekib tal siis vaba aega, mida saab sisustada erinevate ürituste organiseerimisega ja sõpradega suhtlemisega.

Esimest korda on mul au teie ees seista, ja miks mitte tulevikus 1. oktoobril, kui on rahvusvaheline eakate päev, kokku saada ning rääkida linna tegemistest ja teie rõõmudest ja muredest pikemalt,” rääkis linnapea.

Loe edasi kolmapäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)