Ruhnu saab uue diiselgeneraatori (2)

Ruhnu saab uue diiselgeneraatori

Foto: ruhnlane.blogspot.com

Ehkki kahest ruhnlaste jaoks tuulest elektrit jahvatavast generaatorist on üks juba pikemat aega katki, ei kiirusta Eesti Energia seda remontima, vaid töötab hoopis saarele uue diiselgeneraatori püstitamise suunal.

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte direktor Ando Leppiman ütles Saarte Häälele, et Ruhnu vana diiselgeneraatori töötunnid on täis saamas.

“Kuna praegu valmistatakse ette uue diiselgeneraatori rajamist saarele, siis esmalt lahendatakse sellega seonduvad küsimused, ja lähtudes uuest elektritootmise juhtimisskeemist, tehakse otsus praegu tööst väljas oleva tuuliku remondi osas,” lisas Leppiman.

Ruhnu saarel toodetakse elektrit diiselgeneraatori ja elektrituulikutega, mis töötavad põhimõttel, et tuulikud toodavad niipalju, kui tuuletingimused lubavad ning diiselgeneraator toodab puudujääva osa elektrist. Seega on Leppimani kinnitusel Ruhnu saare elektrivarustus tagatud, olenemata tuulikute töökorrast. “Diiselgeneraatori avarii puhuks on Eesti Energial saarel veel reservgeneraatorid,” lisas ta.

Kaks tuulegeneraatorit, millele kohalikud andsid nimeks Pille ja Malle, lasi Eesti Energia paigaldada 2007. aastal, kogu projekti maksumus ulatus kümne miljoni kroonini. Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et üks tuulikutest ei tööta juba pikemat aega, kuid mingeid häireid saare elektrivarustuses ei ole ta täheldanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 203 korda, sh täna 1)