Võidutule toob Saaremaale Lembit Kirs

Tänavu võidupühal Tartus toimuvalt maakaitsepäevalt toob presidendi poolt maakondadesse saadetava võidutule Saaremaale reservnooremleitnant Lembit Kirs.

Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütmani sõnul valisid malevad tänavused tuletoojad välja tublimate Kaitseliidu kooli lõpetajate hulgast. Lembit Kirs lõpetas Kaitseliidu koolis 2004. aastal rühmapealiku kursused ning on olnud 1996. aastast Muhu rühma pealik. Samuti on ta kuulunud nii maleva juhatusse kui ka revisjonikomisjoni.

“Minule oli tuletoojaks valimine üllatus,” tunnistas tsiviilelus vanglasüsteemis peaspetsialistina töötav Kirs Saarte Häälele. Tema sõnul on Saaremaa malevas kindlasti palju tublisid ja temast aktiivsemaid mehi. Mis puutub aga nii pikka kaitseliitlase staaži, arvas tuletooja, et tegemist on tema jaoks iseenesestmõistetava ja loogilise staatusega, kuna iga aateline mees peab suutma ja oskama oma kodu ja isamaad kaitsta.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku major Toomas Luige sõnul on nooremleitnant Kirs igati aktiivne kaitseliitlane, kes on võimalusel alati osalenud õppustel ja muudes maleva ettevõtmistes, samuti esindanud malevat sõjalis-sportlikel võistlustel, näiteks Eel-Ernal.

Lembit Kirs annab võidutule Saare maavanemale Toomas Kasemaale üle 23. juuni õhtul kell 17 Valjala kirikuaias toimuval tseremoonial.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 93 korda, sh täna 1)