Males selgusid võitjad tulistes lahingutes

Saaremaa ühisgümnaasiumi aula oli möödunud nädalavahetusel kolm päeva maletajate päralt. Iga-aastastel lahtistel malevõistlustel osales 51 mängijat. Mängiti neli erinevat turniiri.

18 osavõtjaga põhiturniiril – Saaremaa 42. karikaturniiril asus kolme vooru järel täiseduga juhtima saarlane Andres Kuusk. Eriti märkimisväärsed olid tema võidud Tõnu Truusi ja Hendrik Olde üle. Neljandas voorus pidi ta pika ja raske heitluse järel vastu võtma kaotuse tallinlaselt Sander Kukelt.

See sisuliselt otsustaski viievoorulise Šveitsi süsteemis toimunud võistluse võitja. Kui viimases voorus fikseeriti peakonkurentide Tarmo Tuule ja Andres Kuuse ning Hendrik Olde ja Sander Kuke kohtumistes viik, tuli turniiri võitjaks Sander Kukk, kes kogus 4 punkti. Teine oli Tuul 3,5 ja kolmas Kuusk samuti 3,5 punktiga.

Saaremaa maleklubi mängijatest oli Hendrek Kelder 8., Karmen Viikmaa 11., Milde Burkova 13. ja Uku-Rasmus Lind 17. Sander Kukk oli 26. maletaja, kes on võitnud Saaremaa karikaturniiri. Kuni 16-aastaste turniiril oli kindel võitja pärnakas Kaarel Paan 6,5 punktiga 7 võimalikust. Järgmised kolm kohta kuulusid SÜG-i noormaletajatele Magnus Kaldjärvele, Joel Jakob Koelile ja Martin Johansonile.

Kuni 12-aastastest võitis tallinlanna Margareth Olde. Parimad saarlased olid SÜG-i õpilased Siret Sui ja Kaarel Äär (7. ja 8. koht). Sellel turniiril oli maletajaid 11. Ka kuni 10-a grupis läks võit samuti Oldede perre. Võitis Grete Olde. Parima saarlasena oli SÜG-i õpilane Andre Koppel neljas. Andres Sui oli kuues.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)