Kuressaare Soojusel läbimüük kasvas, kuid kasum vähenes (3)

Ehkki AS-i Kuressaare Soojus müügitulu möödunud aastal kasvas, jäi kasum 2009. aastaga võrreldes väiksemaks.

Kuressaare Soojuse müügitulu oli 2010. aastal 49,6 miljonit krooni, mida on 9,3% rohkem, kui oli 2009. aastal, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Soojatootja ärikasum oli ligi 4 miljonit krooni ja puhaskasum ligi 3 miljonit krooni ehk 36,6% vähem kui 2009. aastal.

Ettevõtte 2010. aasta majandustulemusi mõjutas asjaolu, et aasta esimesel kahel kuul oli ilm oluliselt külmem kui eelnevatel aastatel. Seetõttu suurenes märgatavalt soojusenergia toodang ja müük ning põlevkiviõli osatähtsus soojuse tootmisel. Kui põlevkiviõli hind tõusis aasta esimesel poolel vaid vähesel määral, siis sügisest toimus hüppeline hinnatõus.

2010. aastal toodeti Kuressaare Soojusele Kuressaares kuuluvates katlamajades kokku 86 981 MWh soojusenergiat, sellest 71,7% puitkütustest ja 28,3% põlevkiviõlist.

Ettevõttel on Kuressaares 209 lepingulist klienti, soojusvõrguga on ühendatud 305 hoonet. Kuressaare Soojusele kuulub ka kaks kergel kütteõlil töötavat katlamaja Astes ja Upal. Lisaks osutab ettevõte kütmisteenust Orissaares.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)