Angla pärandkultuurikeskus võõrustas presidendipaari (2)

Angla pärandkultuurikeskus võõrustas presidendipaari

IMETLEMIST VÄÄRT: Angla pärandkultuurikeskust tutvustas presidendipaarile ettevõtja Alver Sagur (paremal). Pildil president Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves, Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep, keskkonnaametnik Arvo Kullapere, RMK spetsialist Kadri Kullapere.
Foto: Aare Laine

Laupäeval ei mahutanud Angla tuulikumäe avar parkla kõiki sõidukeid ja busse äragi. Pärandkultuurikeskuse avamisele oli tulnud niipalju huvilisi, et osa neist pidi oma neljarattalised sõiduvahendid teepervele jätma.

Kaks aastat ehitatud pärandkultuuri keskuse avamisele olid tulnud Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves. President Ilves tõstis oma kõnes esile saarlaste südikust pärandkultuuri esiletoomisel, rõhutades positiivselt kõike seda, mida MTÜ Angla Tuulikumägi juhtkond on kogu tuulikutekompleksi korrastamisel ja pärandkultuurikeskuse rajamisel teinud.

Ka teised maja avamistseremoonial mikrofoni juurde astunud inimesed, maavanem Toomas Kasemaa, Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep, geoloog (paevana) Rein Einasto, Angla külavanem Jaak Oks, ettevõtja Alver Sagur ja tuulikumäe perenaine Anu Noor kõnelesid pärandkultuuri säilitamise vajadusest, meie esivanemate põllu- ja käsitööoskuste edasikandmise tarvidusest ning kõigest sellest, mida pärandkultuurikeskuses huvilistele pakutakse.

Leisi vallavalitsus kinkis keskusele käsikivi, geoloog Rein Einasto aga miniatuurse kivist klaveri. President Toomas Hendrik Ilves pani oma oskused mängu sepikojas ja Evelin Ilves leivaahju juures. Laupäevast sirgub tuulikumäel noor tammepuu, mille istutasid president Ilves ja arendaja Sagur.

Publikule esinesid Kuressaare linna puhkpilliorkester ja pärandkultuurikeskuses keraamikuna tegutsev Riho Ränk. Tuulikute juures tantsisid Leisi valla rahvatantsijad. Soovijad said maitsta Angla rukkileiba ja suitsusinki.

Põhiliselt Selgase dolomiidist ehitatud, arhitektuuriliselt omanäoline pärandkultuurikeskus ja Angla tuulikumägi on avatud kõigile huvilistele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)