Nael: Võrdõiguslikkus rokib

Ahoi! Olen nüüd kaua aega vaikselt olnud. Aga see ei tähenda, et minu elu vaikne on. Ma nimelt olen reisil ümber maailma.

Jah, just nimelt sellesama laevaga, mida kõik teavad. Koos minuga on veel kolm meest: salapärane Pets, doktor Korneelius ja doktor Korneeliuse vend Korneelius II. Õrnema poolena oli meil kaasas Tiidu Surve, kellele doktor oli määranud puhkuse, kuna teda kummitasid jätkuvalt valimistel saadud hääled. Huilgasid kogu aeg.

Kuna maailmamered on otsatud ja meie eesmärk on seilata vaid siis, kui tuulesuund on nord, otsustasime laeval läbi viia ühe uuringu. Uurisime nimelt, et kuidas on meie laeval lood soolise võrdõiguslikkusega. Tulemused olid küllalt huvitavad.

Esimese küsimusena küsisime endalt, et kas me oleme oma sooga rahul. Viiest neli vastas, et jah, kuid doktor Korneeliusel tekkis probleem oma soo määratlemisega.

Teise küsimusena uurisime, et kas me oleme rahul meie kaasreisijate sooga. Siin oli probleem juba tõsisem. Korneelius jäi erapooletuks, kuid Tiidu Surve tunnistas, et oleks oodanud veidi õrnemat seltskonda. Leppisime kokku, et loeme ka Korneeliuse ja tema venna õrnema soo hulka kuuluvaiks ja väljastame neile vastavad passid.

Kolmandaks uurisime, et kas meie arvates on laevas loodud mõlemale soole vajalikud tingimused. Sellega ei jäänud keegi rahule. Minu arvates on Tiidu Surve paigaldatud ikebanad ahtris liiast, pigem võiks seal olla üks õlleankur. Korneelius märkis, et tema arvates peaks meil olema just rohkem lilli.

Tiidu Surve nentis, et talle ei meeldi see, et mehed jätavad tualetis prill-laua üles, ning Korneeliuse vend ütles, et kuna eelmise küsimuse juures arvati ta naiseks, siis tema ei saa kohe seisukohta võtta ja peab enne rolli sisse elama. Kuid ta märkis, et teda vihastab see, et kuna tema muskel on kõige suurem, siis peab alati tema üle parda kukkunud ämbri üles tõmbama. Nüüdsest on tema õrn naisterahvas ja ämbri toovad ära mehed.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)