Riigikohus tühistas Tooli õigeksmõistva otsuse

Tallinna ringkonnakohtu apsu tõttu tühistas riigikohus eile ärimees Toomas Tooli õigeksmõistva otsuse ning saatis kriminaalasja ringkonnakohtule uueks arutamiseks.

Riigikohtu otsusest nähtub, et Toomas Tooli ja Karoly Kirberi süüasja arutas ringkonnakohus kolmest kohtunikust koosnevas koosseisus. Tulenevalt seadusest peavad kohtuotsusele alla kirjutama kõik kohtukoosseisu liikmed, kuid Tooli ja Kirberi kohtuotsusele oli alla kirjutanud vaid kaks kohtunikku kolmest, kirjutas Postimees.ee.

Seetõttu tühistas riigikohtu kriminaalkolleegium Tallinna ringkonnakohtu otsuse ja saatis kriminaalasja samale kohtule uueks arutamiseks. Tallinna ringkonnakohus jättis veebruaris muutmata maakohtu otsuse, mis kinnitas, et börsimanipulatsioonis süüdistatud ärimees Toomas Tool ja SEB endine maakler Karoly Kirber ei ole süüdi.

Süüdistuse järgi surus Tool Arco Vara aktsia hinda sihilikult allapoole, müües aktsiaid järjest odavama hinnaga. Kohus leidis, et igal inimesel on õigus müüa aktsiaid soovitud hinnaga. Lisaks leidis kohus, et Arco Vara aktsia langes börsil niikuinii ja Tooli tegevus mõjutas seda vähe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)