Kombijaama soovib ehitada viis firmat (1)

Kuressaare Soojuse koostootmisjaama eelmisel nädalal tühistatud projekteerimis- ja ehitushanke uude vooru esitas oma dokumendid viis ehitusfirmat, seega tuntakse uue vooru vastu huvi kaks korda rohkem.

Kuressaare Soojuse nõukogu esimehe Rein Kallase sõnul on need viis firmat Tesman, Kuressaare Ehitus, Maru Ehitus, KMG Ehitus ja Primus. Viimase osalemine hankel on üllatus, kuna Primuse juht Priit Riim kuulus kuni teisipäevani Kuressaare Soojuse nõukogusse ning ei saanud seotud isikuna hankel oma ettevõttega osaleda.

Teisipäeval toimunud Kuressaare Soojuse aktsionäride erakorralisel koosolekul rahuldati Riimi tagasiastumispalve nõukogu liikme kohalt. Riim oli nõukogus eelmise hanke ajal ka üks selle kritiseerijaist, kuna tema hinnangul oli hankel rikutud riigihangete seadust.

Rein Kallase sõnul on hanke tingimused üldjoontes samad. Muudetud on vaid hindamiskriteeriumide punkti-skaalat, mis eelmise hanke juures sai teiste hulgas ka Saaremaa ehitusfirmadele saatuslikuks. Liiva jooksnud hanke juures hinnati kõrgemalt kompetentsi osa ja hinnapakkumise osakaal oli väiksem. Kuna hankel osalenud Maru Ehituse kogemus erinevate majakarpide ehitamisel oli suur ja mahukas, tõstis see neid punktitabelis ülespoole.

Marule omakorda andis kompetentsiosa suurus jällegi võimaluse pakkuda kõrget hinda, mis osutus Kuressaare Soojusele siiski ülejõukäivaks, kuna firma tahtis 30% rohkem raha, kui tellijal üleüldse olemas on. Hanke maht on 1,3 miljonit eurot. Rein Kallase sõnul peaks hinnapakkumised firmadelt olema käes eeldatavalt juuli lõpuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)