Antiigiaed – põnev paik keset linna

Antiigiaed – põnev paik keset linna

HUVITAV RIIST: “No see on küll unikaalne asi,” arvab vana meremees Eispert Tamm, uurides lähemalt 19. saj lõpust või 20. saj algusest pärit profifotograafi stuudiokaamerat. “Sihukest pole ma varem näinud.” Nettani sõnul tõi selle müüki inimene, kes ostis Tallinnas korteri ja leidis maja keldrist vana kaamera.
Foto: Egon Ligi

Juba mõned päevad on uudistajaile Kuressaares avatud Lossi tänav 17 asuv Antiigiaed. Antiigikaupmees Rein Nettan on endisele käsitööturule peale ehitanud katuse ja on siia suveks välja tarinud kõiksugu põnevat vanavara. Ainult vaata, imetle ja osta!

Nettan kinnitab, et Antiigiaed on küll juba avatud, kuid pidulik avaüritus tuleb siiski enne jaani. “Kõik, mida me siia kavandanud oleme, pole veel valmis,” räägib omanik. “Praegu on meil veel mitu asja puudu, reklaamid teoksil ja muu selline värk, mis i-le täpi peale paneb.”

150 m2 katusealust pinda on aga juba kõiksugu põnevat kraami täis. Seda on kokku toodud saartelt ja mandrilt ning selle puudust ei näi olevat. Nettan märgib, et edaspidi tahab Antiigiaed vahendada kõigi nelja Kuressaares tegutseva antiigipoe kaupa.

Praegu jääb üsnagi rikkalikust kaubavalikust silma Hiiumaa talumehe meisterdatud unikaalne puidust kiiktool, Lihula mõisa söögitoa puhvetkapp, terve komplekt töökorras Sandvikeni spordivibusid (12 sulgedega noolt möödunud sajandi 40. aastatest), massiivne ja unikaalne profifotograafi stuudiokaamera 19. sajandi lõpust jne.

Antiigiaidast peaks edaspidi kujunema ka üks kena ja meeldiv koht, kus jalgu puhata, juttu ajada ja keha kinnitada, kusjuures terrassil kohvi rüüpajale avaneb lummav vaade Kuressaare kesklinnale. Kohvik on avatud juba nüüd. Nettan viitab planguäärsele, kuhu peaks tulema laste liivakast: “Et emad saaksid ise segamatult vanavara uudistada… Ja plangule paneme tasuta üles noorte fotograafide tehtud pildid. Las teevad ja näitavad ennast.” Nettanil paistab mõtteid seoses oma Antiigiaiaga olevat päris palju ja põnevaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 199 korda, sh täna 1)