Keskkonnaamet ei andnud luba kalakasvanduse rajamiseks (2)

Juba aastaid Pöide valda forellikasvandust planeerinud firma sai tagasilöögi, kui keskkonnaamet ei kooskõlastanud nende detailplaneeringut.

Varem Harju maakonnas puidu ja ehitusmaterjalidega tegelenud Marting Studio juhatuse liige Margus Lindma sõnul tahaksid nad juba enne sügist koppa maasse lüüa, aga kõik on hetkel paberite taga. “Kohe, kui paberitega kõik korras on, hakkame pihta,” ütles Lindma.

Forellikasvandus planeeritakse rajada Pöide vallas asuvasse Kahutsi küla Pisikemäe kinnistule. Krundil olev põllumaa on drenaažiga kuivendatud keskmine põllutüübiline haritav maa, mistõttu pidi vallavalitsus muutma maa sihtotstarvet ja andma ehitusloa vaid teatud ettekirjutiste järgimise puhul (valla elanikkonna suurenemine, ettevõtluse areng, majade rajamine vana hoonestuse kohale jne). Keskkonnaamet oma nõusolekut aga ei andnud, kuna esitatud detailplaneering sisaldas palju puudusi. Lindma sõnul tegeletaksegi nüüd puuduste kõrvaldamisega.

Lindma plaanib Saaremaale elama kolida, kuid kuni pole hooneid, on see võimatu. Plaanis on ehitada elamu, kaks abihoonet, kalakasvatustiik ja tootmishoone. Kalakasvandusse kavatsetakse osta kuni 10 cm forellid, mida kasvatatakse kuni kaks aastat. Ettevõtte eesmärk on aastas kasvatada umbes 20 000 kala ja neid Eestis kuumsuitsuforellina turustada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 219 korda, sh täna 1)