Juhtkiri: Tagatoamängud

Maavanemal suurt reaalset võimu tegelikult ei ole. Pigem on ta n-ö siseministeeriumi osakonnajuhataja või siis riigi käepikendus. Siiski ei saa eitada, et tavakodaniku jaoks on maavanema institutsioon mingil määral maakonda ühendav jõud ja selline kõikevalvav silm.

Seda enam võiks parteid maavanema võimalikke kandidaate rahvale tutvustada ja selgitada, miks see või teine ametisse sobiks. Aga antud juhul ei juleta isegi tunnistada, et see ametikoht on kahe võimupartei vahel ära jagatud ja asi otsustatud.

Loodetavasti ei lähe tagatoaotsustamisel seekord taas kismaks, nagu viis aastat tagasi. Toona pandi maavanem paika jõuga. Ilma omavalitsusjuhtidelt heakskiitu saamata. Nad ei öelnud maavanema kohta midagi, nentides, et pole mõtet, kuna nende arvamus ei huvita nagunii kedagi. Ja ei huvitanudki. Nüüd jääb vaid uskuda, et regionaalminister tõepoolest esitab kandidaadi pärast konsulteerimist omavalitsusjuhtidega, nagu lubatud, mitte ei täida parteiliste tagatubade tahet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)