Lugeja kiri: Torgus räägiti naistest ja ettevõtlusest

Torgu puhkemajas toimunud seminaril kuulati kokkuvõtet uurimuse “Naisettevõtjate tingimused Eesti ettevõtluskeskkonnas” tulemustest (vt “Naisettevõtjad ei tunne, et neid diskrimineeritakse”, Anneli Kikkas, SH 28. aprill 2011).

Peale võrdõiguslikkuse teemade arutamise tegeldi loovtegevusega. Torgu puhkemaja üks eestvedajatest Triin Kivimaa näitas, kuidas käib õige leivategu, ühiselt segati kokku leivatainas ja seminari lõpus lahkusid kõik osalejad, soe leib kaasas.

Tiia Lööper tegi kuusekasvudest maitsevõid ja mitmesugustest looduslikest materjalidest pestot. Selgus, et ülimaitsva pesto saab looduses uitaja sõna otseses mõttes käepärastest komponentidest kokku segada (kuusekasvud, noored naadi-, nurmenuku-, nõgese- jne lehed) ning kanapasta lisandina maitses see kõigile ülihea!

Näputöö osas said kõik osalejad kunstiõpetaja Ülle Mägi juhendamisel teha tutvust nõelviltimisega, mille tulemusel valmisid huvitavad ehted. Salme ettevõtja Leena Sirel (Pilvelambad) tutvustas oma firma toodangut ja huvitavaid esemeid, mida villaloorist teha saab. Käidi ka ühisel loodusretkel, mille käigus tehti taimevaatlusi.

Seminarile oli kogunenud päris palju kohalikke aktiivseid ja ettevõtlikke naisi, nende seas näiteks Koidu Heinmaa, Maie Kuldkepp, Mall ja Triin Kivimaa jt. Tõdeti, et selliseid hea energiaga koosistumisi tuleks tihedamalt korraldada. Naistel on vaja selliseid kooskäimiskohti, kus saab mitmesuguseid probleemseid teemasid arutada, rääkida oma kogemustest, jagada üksteisele nõu ja üksteiselt õppida.

Anneli Kikkas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)