Kuressaare linnavalitsus jagas toiduabi (3)

Kuressaare linnavalitsus jagas toiduabi

MEESKONNATÖÖ: Vasakult Kuressaare linna sotsiaalnõunik Piret Tenno, abiline Andi Ermus ja linnaarst Juri Zabellevitš.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare äärelinnas neljapäeval ja reedel toimunud Euroopa Liidu toiduabi jagamine paljulapselistele peredele, üksikvanematele ja töövõimetuspensionäridele tõi seekord kokku rohkem inimesi kui eelnenud kordadel. Kokku sai kahe päeva jooksul toiduabi 500 leibkonda.

“Nii aktiivsed ei ole inimesed varem olnud, tõenäoliselt on ikkagi see masu tunda andnud. Ja inimesed tunnetavad, et sellest on materiaalselt abi. Toitu võid ju poest osta, aga kui ikka raha vähe on, siis kasutad selle tasuta võimaluse ära, kui sul on õigus saada,” lausus Kuressaare linnavalitsuse sotsiaalnõunik Piret Tenno. Neljapäeval käis näiteks viie tunni jooksul abijagajate juurest läbi 280 inimest. “Peaaegu iga minut tuli üks. Kogu aeg oli järjekord, rahvast oli palju,” kirjeldas Tenno.

Abi käisid tema sõnul küsimas ka vanaduspensionärid. Aga kuna nemad ei olnud seekord sihtgrupp – põhirõhk oli lasterikastel peredel –, jäid vanurid praegu ilma. Kui abikraami järele jääb, siis otsustatakse, kuidas ja kellele see jagatakse.

Tenno sõnul on ka selliseid inimesi, kes ütlevad, et nad ei taha kogu ettenähtud portsu või siis ei taha näiteks kaerahelbeid. “Selles mõttes on see muidugi õige, et mis sa ikka ette varud. Järgmisel aastal tuleb võib-olla jälle, need lähevad ju koitama, aeguvad ära, kui sa ei tarbi,” rääkis ta.

Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitš, kes ka ise toiduabi jagamas oli, ütles, et reede hommikul käis poole tunni jooksul 50 inimest. “Pikk talv mõjus nähtavasti, kõik varud on ära söödud,” arvas ta. Kuressaare abilinnapea Argo Kirss lisas, et esimestel kordadel on ikka palju tahtjaid.

“Aga toiduabi jagamist tuleb veel, aga millal, seda praegu ei oska öelda,” lausus Kirss. Nagu tavaliselt, jagati ka seekord makarone, jahu ja kaerahelbeid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)