Valjala on Soome Pirkkalaga sõber olnud 20 aastat

Täna sõidab Valjala vallavalitsuse ja volikogu 9-liikmeline delegatsioon Soome oma sõprusvalda Pirkkalasse, tähistamaks kahe valla 20-aastast koostööd.

“20 koostööaasta jooksul on väga palju omavahel kohtunud nii kohalikud poliitikud, kultuuri- ja haridustöötajad kui ka külaseltsid. Traditsiooniks on saanud iga-aastased kultuurikollektiivide vahetused,” märkis Valjala vallavanem Kaido Kaasik. Ta lisas, et kuna Pirkkalas on palju kõrgtasemel muusikakollektiive, on paljud neist andnud aastate jooksul kontserte Valjala rahvamajas ja valla klubides.

Tänavu kevadel käis Valjala laulukoor esinemas Pirkkalas, Valjala segarahvatantsurühm on aga osalenud tänu Pirkkala sõpradele Kaustineni folkloorifestivalil. Valjala põhikool teeb tihedat koostööd Pirkkala keskastme kooliga. Ühiselt on koos Itaalia ja Poola kolleegidega osaletud Archimedese projektis. Lasteaiad on vahetanud lasteaiaõpetajaid.

Valjala ja Pirkkala vaheline sõprus- ja koostööleping allkirjastati 1991. aasta detsembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)