Omavalitsusjuhtide palgavahed on suured (16)

Omavalitsusjuhtide palgavahed on suured

 

Saarte Hääle koostatud koondtabelis Saare maakonna omavalitsusjuhtide palkadest nähtub, et suurima ja väikseima palga vahe on kahe- ja poolekordne. Loomulikult on see vaid arvuline näitaja, kuna ka omavalitsuste suurus on erinev.

2010. aasta palgatabelit juhib ettearvatult Kuressaare linnapea, väikseima palgaga pidi leppima Torgu vallavanem. Maaomavalitsuse juhtidest oli suurim palk Salme vallavanemal, kes teenis naabervalla vallavanemast kaks korda rohkem.

Kõik omavalitsusjuhid peale ühe teenisid 2010. aastal välja ka vähemalt Eesti keskmise palga. Kahekordse keskmise palga suuruse kuusissetuleku said vaid Kuressaare linna ja Salme valla juht.

Tabelis äratoodud summad puudutavad siiski vaid brutopalka, mitmele omavalitsusjuhile on määratud ka hüvitisi ja muid tasusid. Näiteks sai Pihtla vallavanem aastas lisaks 14 100 krooni ja Leisi vallavanem koguni 18 900 krooni.

Veelgi suuremad käärid on volikogu esimeeste tasustamise osas. Näiteks Torgu vallas sai volikogu esimees ametlikult 0 krooni, Lümanda vallas on tasusumma küll ametlikult märgitud, kuid teadaolevalt on volikogu esimees ja mõned volikoguliikmed loobunud selle väljavõtmisest ja jätnud raha vallakassasse. Suurima rahasumma sai volikogu juhtimise eest Kuressaare linnavolikogu juht, kellele järgnesid Kaarma ja Leisi vallavolikogu esimehed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)