X küladepäev Võhmal võlus lihtsuse ja asjalikkusega

Saaremaa X küladepäevale Võhma külamajja tulid maakonna külaseltside esindajad kõikjalt üle Saare- ja Muhumaa. Päev möödus asjalikes aruteludes külamaja saalis, kus külalised said uudistada ka kohaliku harrastusfotograafi Janek Ojasaare äsjaavatud loodusfotode väljapanekut “Hetked Saaremaaga”.

Külamaja avaras hoovis püüdsid müügilettidel pilku keraamikute Marget Tafeli (Muhu) ja Sirje Kuuskmanni (Karala) looming, Karala külas valminud uudistoode kadakasiirup, Mustjala Mustardi sinepid ja Mustjala valla naiste käsitöö.

Esmakordselt valiti küladepäeval piirkonna parim talu. Kohaliku seltsi- ja kultuurielu eestvedajana tuntud Valve Lõhmus käis talu esindajana auhinda vastu võtmas. Mälumängu korraldas Saaremaa Kodukandi juhatuse liige Tiit Pruul. Viiest osalenud võistkonnast suutsid oma paremuse maksma panna mälumängurid tiimist Endised võhmlased. Laste joonistamisvõistluse peaauhinna võttis vastu Leana Mikk.

Ringsõidul Võhma külas ja selle ümbruskonnas tutvustati osalejaile vaatamisväärsusi ja looduskauneid paiku. Külalised said ülevaate kenast kadakasest külast keset kivikülve. Seekordse küladepäeva üks aruteluteemasid oli talgud. Saarlasi tuli talgute korraldamise eest kiitma Kodukandi tegevjuht Kaie Toobal.

Saaremaa Kodukandi tegevjuhi Elvi Viira tänusõnad õnnestunud küladepäeva korraldamise eest kuulusid Võhma kultuuri- ja spordiseltsi juhile Rain Janole, külavanem Milvi Harjusele, Mustjala vallavanemale Kalle Kolterile ja kõigile kaasaaitajaile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)