Juhtkiri: Hüvasti, armas koolimaja! (1)

Eilne klassitunnistuste kättesaamine oli Kuressaare põhikoolis nukker nii õpilastele kui ka õpetajatele. Jah tõesti, sellesse majja 1. septembril enam koolitarkust saama ei tulda ning enamikul õpilastest tuleb sammud seada Kuressaare gümnaasiumi poole.

Koolimaja sulgemine on kahtlemata valuline – on seda ju siiani juhtunud enamjaolt valdades, kust on samamoodi tulnud edasi minna suurematesse koolidesse, sest tillukestes maakoolides ei ole enam jätkunud lapsi.

Kahjuks ei ole keegi ilmselt uurinud (või ei tea me lihtsalt), mida toovad koolide reorganiseerimise otsused kaasa paikkonnale, selle inimestele ja kohalikule identiteedile. Küll aga tahaksime teada, kas ühel ajahetkel säästetud rahasumma on andnud kas või majanduslikus mõttes selle kasu, mida saada loodeti. Või lepitakse lihtsalt olukorraga?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)