Koduomanike maamaksust vabastamise eelnõu läbis esimese lugemise

Valitsusliidu algatatud koduomanike maamaksust vabastamise seaduse eelnõu läbis vaatamata opositsiooni teravale kriitikale riigikogus eile esimese lugemise.

Eelnõu tagasilükkamise vastu oli 51 saadikut ja selle poolt hääletas 41 saadikut. Erapooletuid saadikuid ei olnud. Sellega läbis koduomanike maamaksust vabastamise seaduse eelnõu esimese lugemise. Muudatusettepanekuid saab eelnõule esitada 3. juunini.

Isamaa ja Res Publica (IRL) ja Reformierakonna fraktsioon andsid 16. mail riigikogu menetlusse koduomanike maamaksust vabastamise seaduse eelnõu. Eelnõuga kaotatakse maamaks linnas, alevis ja alevikus 1500 ruutmeetri ja hajaasustuses kuni kahe hektari ulatuses kodualuselt maalt, kui maksumaksja elukoht on maal asuvas elamus.

Seadusemuudatuse mõju eelarvetele on suurusjärgus 17 miljonit eurot, mis kaetakse riigieelarvelistest vahenditest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)