Linnuses näeb Leedu kunsti

Linnuses näeb Leedu kunsti

Foto: Tõnis Kipper

Eelmisel kolmapäeval avati Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaalis leedu kunstniku Vytenas Lingyse maalinäitus.

Filmi- ja teatrikunstniku ning festivalide kunstilise kujundajana tuntust kogunud Lingys on äärmiselt tagasihoidlik, loobus avamisel koguni traditsioonilisest sõnavõtust ja märkides vaid, et tema eest räägivad maalid. Abilinnapea Tiina Talvi ütles oma tervituses, et sellised näitused on hea tõestus Eesti ja teiste Balti riikide koostööst.

“Teie tööd ei ole lihtsad pildid, nende ees peab vaataja tükk aega seisma ja süvenema. Loodan, et Kuressaare linn pakub teile inspiratsiooni uueks loominguks.” Muuseumi direktor Endel Püüa (pildil paremal) lubas kunstnikule, et tema töid näeb Saaremaa muuseumis kuni kümme tuhat vaatajat. “Loodan, et selle näitusega siin saame teha tuntud kunstniku veel kuulsamaks.”

Vytenas Lingys on üles astunud 29 personaalnäitusega ja osalenud ligi poolesajal grupinäitusel. Eestis on see tema esimene isiknäitus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)