Fidžil kinni võetud saarlane pääses kautsjoni vastu vabaks

Risto Härmat, keda Fidži võimud kahtlustavad kolonel Ratu Tevita Uluilakeba Mara põgenemisele kaasaaitamises, pääses nädalavahetusel kautsjoni vastu vabaks.

Kohtu väitel aitas paati omav eestlane kolonelil jõuda kohtumispaika Kadavu saare juures, kust põgeniku võttis pardale Tonga mereväe laev. Intsident leidis aset kaks nädalat tagasi.

Härmat seisis läinud reedel Suva magistraadikohtu ees, kus ta end süüdi ei tunnistanud. Eestlane pidi aga loovutama ametivõimudele oma passi. Kohaliku sõltumatu blogi andmeil lükkas ka Mara ise ümber süüdistused, nagu oleks Härmat teda põgenema aidanud. Mara avaldas tülgastust kogu sealse süsteemi vastu ja nentis, et see, kuidas inimesi antud loo asjus koheldakse, on tõsiselt vastik.

“Alates 14. maist on korduvalt küsitletud mu lähedasi ja tuttavaid. Abikaasat on küsitletud nädala jooksul iga päev, sugulast viis korda ning Risto Härmatit hoitud vahi all koguni 7 päeva enne seda, kui talle üldse süüdistus esitati,” rääkis Mara.

Tema sõnul ei ole aga seni vaatamata ülekuulamistele leitud ühtegi tõendit, et Härmat oleks tõesti aidanud tal põgeneda või olnud ta Fidžilt lahkumisest üldse teadlik. “Ma ütlen veel kord, mul ei olnud kaasosalisi, ei olnud mitte mingit suurt plaani,” rõhutas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)