Muutuvad pagasireeglid nõuavad reisijalt erilist tähelepanelikkust

Wris Reisibüroo soovitab lennureisijatel hoolikalt jälgida pagasireegleid seoses muutuvate tingimustega.

Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul on lennufirmad viimasel ajal uuendanud või värskelt uuendamas oma pagasikontseptsioone ning see toob reisijate jaoks kaasa olulisi muudatusi.
Eesti reisijate seisukohast üks olulisemaid muudatusi jõustub 1. juunist, mil Estonian Air ja Lufthansa asendavad Euroopa-siseste lendude puhul senise kaalupõhise pagasireegli uue tükipõhise reegliga. See tähendab, et ühe reisija kohta on lubatud kaasa võtta kindel arv pagasiühikud, mida tuleb jälgida veel lisaks pagasi kaalule.

„Kui enne lubas lennufirma reisijal võtta näiteks 20 kg pagasit, mis võis jaguneda ka mitme kohvri vahel, siis uute reeglite järgi on kehtestatud reisiklasside kaupa nii kaalu- kui tükipiirangud ning on täpselt ära määratletud, mitu ühikut pagasit selle kaalupiirangu raames on lubatud,“ rääkis Esta.

Juba 1. aprillist muutis IATA pagasiarvestamise kontseptsiooni, mis on kohustuslik kõigile lennufirmadele üle maailma. Peamine muudatus seisneb selles, et pagasireeglite määratlemisel loevad põhilise vedaja reeglid.

„Edasi-tagasi lennu puhul, kui väljalendu ja tagasilendu teenindavad erinevad lennukompaniid, kehtivad kummalgi lennuosal vastava lennufirma reeglid. Need aga võivad olla vägagi erinevad. Seetõttu tuleks juba eelnevalt endale väga täpselt selgeks teha, millised on lubatud pagasimäärad ja –kogused igal reisiosal, et lennujaamas ei peaks kogema ebameeldivat üllatust ega maksma pagasi eest täiendavat lisatasu,“ märkis Esta.

Kuna pagasireeglid lubatud kaalu ja ühikute osas on lennufirmade lõikes erinevad, siis on vajalik enne reisi küsida täpset informatsiooni oma reisikonsultandilt või tutvuda vastavate reeglitega lennufirma või reisibüroo kodulehel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)