Bermuda – Atlandi ookeani juveel

Bermuda – Atlandi ookeani juveel

BERMUDA MEHED BERMUDA PÜKSTES: Bermuda endine spordiminister ja praegune parlamendiliige Dale Butler (vasakul) ja Bermuda Saarte mängude assotsiatsiooni juht Jon Beard.

Ma ei tea, mis meenub teile esimese asjana, kui kuulete nime “Bermuda”. Ilmselt Bermuda kolmnurk või Bermuda püksid, võib-olla aga hoopis miski muu. Minu jaoks on Bermuda juba aastaid tähendanud palju toredaid sõpru, kes elavad ühel väikesel Atlandi ookeanis asuval saarel. Saarel, millest olin seni vaid pilte näinud ning mille roosa rannaliiv ja türkiissinine vesi tundusid liiga ilusad, et olla tõsi.

Käesoleva aasta märtsikuus õnnestus mul Atlandi ookeani juveeliks kutsutud Bermudat ka oma silmaga näha ja bermuudalaste külalislahkust tunda saada.

Olgu siinkohal öeldud, et minu kontaktid Bermuda ja sealsete inimestega said alguse tänu spordile ning Saarte mängudele, millest saarlased koos bermuudalastega ja veel 23 maailma saare esindajatega osa võtavad. Kuna 2013. aastal võõrustab Saarte mänge Bermuda, siis pidas Rahvusvahelise Saarte Mängude Assotsiatsiooni peakomitee oma tänavuse kevadkoosoleku just Bermudal ning minul peakomitee liikmena oli võimalus mõned päevad sellel erilisel saarel veeta.

Ehkki suurema osa ajast sisustasid töised arutelud koosolekuruumis ja tutvumine 2013. aasta Saarte mängude võistluspaikadega, õnnestus mul tänu heale tuttavale Tonyle viimasel päeval Bermudal ka ringi sõita.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)