Väljaränne muutus väiksemaks

Eesti-sisene ränne on statistikaameti andmeil muutumas väiksemaks. Rändesaldo oli Saare maakonna jaoks 2010. aastal miinuses vaid 49 inimesega. Nii väikest siserände saldot pole Saare maakonnal olnud alates 2001. aastast. 2009. aastal oli sama arv –109.

Saare maakonda rännatakse peamiselt Harju maakonnast ja Tallinnast. Kõige vähem on tuldud Saaremaale Jõgeva ja Valga maakonnast. Saarlased ise rändavad välja samuti peamiselt Harju maakonda ja Tallinna. Vaid 1 inimene on 2010. aastal rännanud Ida-Viru ja üks ka Valga maakonda.

Seevastu on Saare maakonna jaoks suurenenud riikidevaheline ränne, mis 2010. aastal näitas, et välja läks 63 inimest rohkem kui sisse tuli. Viimati oli see nii suur 2008. aastal. 2009. aastal oli sama arv vaid –30. Välisrände peamine sihtkoht on Soome, kuhu Saare maakonnast on läinud 104 inimest. Samuti tullakse Saaremaale enamasti Soomest, eelmisel aastal lisandus maakonda 44 sealt tulnud inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)