Õendusõppe saarele tulek sai allkirjad alla

Õendusõppe saarele tulek sai allkirjad alla

Foto: Sander Ilvest

Kuressaare raekoja saali koguneti eile hommikul selleks, et allkirjastada koostöölepe, mis toob õendusalase rakenduskõrghariduse õppe Saaremaale koju kätte.

Koostööleppele kirjutasid alla Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis, Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits, Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, Saare maavalitsuse maasekretär Jaan Leivategija, TTÜ Kuressaare kolledži rektor Anne Keerberg, Kuressaare Haigla SA juhatuse esimees Viktor Sarapuu ja Eesti õdede liidu president Ester Pruuden.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu tunnistas, et linnapoolne rahaline toetus sellisele asjale on tõepoolest pretsedent, ent seejuures igati positiivne pretsedent, sest sellest on ju siinkandi rahvale ainult kasu, kui kohapeal on rohkem kõrgesti haritud spetsialiste.

Tervishoiu kõrgkool alustab tänavu sügisest Saaremaal kutseharidusega meditsiiniõdedele tasemeõppe 2-aastase koolitusega, mille raames tuuakse Kuressaarde 20 riigieelarvelist õppekohta. Lisaks riigieelarvelistele kohtadele korraldatakse konkurss ka 10 tasulisele õppekohale ehk ühtekokku pakutakse tasemeõpet 30 meditsiiniõele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)