Jaotusvõrk investeeris Saaremaa elektrivõrku 225 000 eurot (1)

Jaotusvõrk lõpetas Kaarma ja Orissaare vallas uute alajaamade ja elektriliinide 225 000 eurot maksnud ehitustööd. Elektrivõrgu uuendamine parandab Hakjala ja Kavandi küla piirkonnas elektrivarustuse kindlust ja lahendab pingekvaliteedi probleemid.

Hakjala külas asendati amortiseerunud õhuliinid maakaabliga ja vana alajaam uuega, lisaks ehitati täiendav alajaam. Kuna selles piirkonnas on nüüd ühe asemel kaks alajaama, võimaldab see vähendada alajaama ja majapidamiste vahele jäävate elektriliinide pikkust. Pingekvaliteet paraneb tänu sellele, et uus alajaam asub majapidamistele lähemal. Hakjala küla elektrivõrgu uuendustööd läksid maksma 100 000 eurot.

Ka Kavandi külas uuendati vana alajaam ja ehitati juurde uus. Samuti rajati 3,5 kilomeetrit uut elektriliini, asendades metsas raskesti ligipääsetava ning murduvate okste ja puude poolt ohustatud liini maantee äärde paigaldatud maakaabliga. Tööd maksid 125 000 eurot.

“Oleme kaardistanud igas maakonnas pingekvaliteedi osas kõige probleemsemad piirkonnad, kus ehitame elektrivõrku pinge parandamiseks. Pingekvaliteet on ebapiisav sageli neis paikades, kus alajaamad asuvad majapidamistest rohkem kui kilomeetri kaugusel,” rääkis Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere madala pinge põhjustest.

Pingekvaliteeti tõstetakse, tuues keskpinge majapidamistele lähemale ja ehitades uusi alajaamu. Seeläbi on alajaama ja majapidamiste vahele jäävad elektriliinid lühemad ja ka pinge kvaliteetne. Ehitustöid tegid Hakjalas Corle OÜ ja Kavandi piirkonnas Eltel Networks AS.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)