SOL kahanes ühe liikme võrra (3)

Saaremaa omavalitsuste liidu volikogu möödunud nädalal toimunud koosolekul otsustati Kaarma vald esitatud avalduse alusel omavalitsuste liidust välja arvata.

SOL-i uueks aseesimeheks valiti Margus Mägi asemel Kalmer Poopuu. Samuti moodustati uus viieliikmeline eelarve- ja planeerimiskomisjon. “Ütleme nii, et hetkel on omavalitsuste liit ühe liikme võrra küll väiksem, aga samas me loodame, et koostöö jätkub,” märkis omavalitsuste liidu juht Kaido Kaasik Kadi raadiole antud intervjuus.

Ta lisas, et kuna liidu põhikiri näeb ette, et enne avalduse esitamist peab Kaarma tasuma liikmemaksu, siis on Kaarma ka lubanud selle tasuda hiljemalt 30. juuniks. “Meil on kohustused ja lepingud võetud, mida peame täitma. Usun, et selle aasta saame kenasti hakkama, aga eks me järgmine aasta peame pidama läbirääkimisi, kes ja kuidas ühisüritusi hakkab finantseerima,” rääkis Kaasik.

Kui varem oli SOL-is pingeid ka Kuressaarega, siis nüüd tõdes Kaasik, et praegu on suhetes linnavalitsusega igati töine õhkkond. Arutatud on linna ettepanekuid liikmemaksu osas. “Usun, et leiame head kokkulepped ja linn ei ole enam avaldanud soovi välja astuda,” lisas ta.

SOL moodustas ka eelarve- ja planeerimiskomisjoni, kes hakkab kokku panema eelarvet ja määrama tulevikusuundi. Komisjoni kuuluvad Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, Kärla vallavanem Villi Pihl, Salme vallavanem Kalmer Poopuu, Valjala vallavanem Kaido Kaasik ja Kihelkonna valla juht Raimu Aardam. Plaanis on välja töötada uus tegevuskava.

“Tööd komisjonil on, büroos on ainult üks inimene ning loodame rohkem liikmete peale, et nad rohkem ühistöösse panustaksid,” ütles Kaido Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)