Briti toiduajakiri kiidab Saare toidukultuuri taevani (1)

Mullu viibisid Inglismaa toiduajakirja Food & Travel esindajad Eestis, kus keskenduti eelkõige Lääne-Eestile ja seejuures eriti Saare- ja Muhumaale.

SA Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis nentis, et kõnealune ajakiri on võitnud mitmeid auhindu ning lisaks tavapärastele teemadele keskendub just toidukultuurile erinevates maades, olles ühtlasi nagu reisiajakiri läbi toidu.

Saare maakonnas oli EAS-i partneriks reisi organiseerimisel SA Saaremaa Turism, kelle soovitusel käisid ajakirjanikud mitmes ettevõttes, kuid siinse toidukultuuriga tutvumisel lähtuti eelkõige märksõnadest “maalähedane”, “kodune”, “kohalik”, rääkis Nairis. “Saadi aimu nii hapurokast, notist, tuhlipudrust kui ka koduse leiva küpsetamise saladustest, lisaks suitsukala ja lammas ning palju muud põnevat,” loetles sihtasutuse esindaja.

Käesolevaks hetkeks on jõutud ka artiklini, mis ilmub ajakirja juuninumbris. “Ajakirjanikud jäid kõigega ülirahule ning arvasid, et kirjutamiseks said nad materjali väga palju. Leiti, et piirkonna toidukultuur on nii kirju, et vääriks lausa omaette raamatukest,” rääkis Angela Nairis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)