Töökeskkonnaspetsialistid said tasuta koolitust

Töökeskkonnaspetsialistid said tasuta koolitust

HUVILISED, ANDKE MÄRKU!: Viivika Vilja sõnul koguvad nad suve jooksul oma kodulehel infot, milliseid koolitusi ja kus inimesed soovivad.
Foto: Sander Ilvest

Sel kevadel toimus Kuressaares kolm tööinspektsiooni tasuta ESF-i koolitust: töökeskkonnaspetsialistidele, väikeettevõtete esindajatele ja ergonoomiateemaline täienduskoolitus töökeskkonnaspetsialistidele.

Läinud kolmapäeval sai neist pikima koolituse tunnistuse kätte 16 töökeskkonnaspetsialisti. Tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni teabespetsialist Viivika Vilja rääkis ajal, mil töökeskkonnaspetsialistid veel viimaseid tarkuseteri ammutasid, et tegemist oli just kohalike ettevõtete töökeskkonnaspetsialistidele mõeldud koolitusega, mis kestis 9 päeva ja lõppes eksamiga.

Inspektsioon korraldas sellise koolituse Kuressaares esmakordselt tasuta, kuigi koolitustegevusega alustati juba 2008. aastal. Seni on neid valdavalt tehtud aga Pärnus, Tallinnas, Jõhvis ja Tartus. “Sel aastal otsustasime oma tavapärastest regioonikeskustest välja tulla ja Kuressaares oligi kokku kolm koolitust,” rääkis Vilja. Esimene neist lõppes juba mõni aeg tagasi, see oli väikeettevõtete esindajatele, teine lõppes eelmisel nädalal ja kolmaski, ühepäevane täienduskoolitus, toimus eelmisel nädalal.

Eeloleval suvel kavandab inspektsioon aga tulevaks sügishooajaks uusi koolitusi ja selleks koguvad nad oma kodulehe kaudu informatsiooni, millises piirkonnas on koolitustest huvitatuid. “Peaksime suvel saama selle informatsiooni kokku ja siis augustikuus avaldame need kohad üle Eesti, kus sügishooaja koolitused toimuvad. Kõik huvilised saavad tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee teada anda, millistest koolitustest ja millistes piirkondades nad huvitatud on,” selgitas Viivika Vilja, lisades, et kõik tööinspektsiooni koolitused on tasuta.

Huvi taoliste koolituste vastu on Vilja sõnul Kuressaares olnud piisav ja väikeettevõtete koolituste vastu isegi suur. Kolmepäevasel väikeettevõtjatele mõeldud koolitusel osales 31 inimest, kes kõik selle ka edukalt lõpetasid. “Kuid huvilisi oli veelgi, kes paraku koolitusgruppi ei mahtunud,” möönis ta.

Töökeskkonnaspetsialistide koolitusel oli 16 osalejat ning sealgi oleks osaleda soovijaid olnud tegelikult rohkem. Siinkohal kujunes aga probleemiks see, et töö kõrvalt 9 päeva ära koolitusel viibida oli nii mõnegi jaoks liialt keeruline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)