Osavaimad robootikud on endiselt Kuressaares (2)

Osavaimad robootikud on endiselt Kuressaares

Foto: Sander Ilvest

Läinud laupäeval kogunesid noored robootikahuvilised üle Eestimaa Kuressaare gümnaasiumisse (KG), et näidata ette omameisterdatud euromündisorteerijad.

Võistlustulest tulid võitjatena välja Kuressaare gümnaasiumi 11.a klassi õpilased Riho Eichfuss, Tanel Kuhi ja Ivar Turja, jättes tiitli saarele, sest mullugi võitsid konkursi just KG õpilased. Niisamuti jäeti saarele ka võistluse korraldamise õigus, kuna robootikavõistluse reeglid on paika pandud just nii, et järgmiste võistluste toimumiskoht on alati n-ö võitjamaakond.

Lisaks võitjavõistkonnale olid kolme kuu jooksul mündisorteerijaid valmistanud õpilased Jõgevalt, Tartust, Võrust ning veel üks tiim KG-st. Kõik osalejad tunnistasid, et aega jäi natuke napiks, ning sellest andis tunnistust ka see, et kõigil mündisortijatel oli mingi pisike viga küljes – kellel kiilus kinni müntide eraldussüsteem, kel luges masin raha natuke valesti jne.

Kõige parem müntide sortimiskiirus ja -täpsus oli võitjavõistkonna mündiloenduril ning positiivse hinnangu pälvis ka nende mündiloenduri disain.

Fotol on koos võitjatega võistluse üks korraldajaid, Tallinna tehnikaülikooli vanemteadur Raivo Sell. Võidumasin on aga laual olevaist paremalt kolmas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)