Ööd on siin mustad!

Ööd on siin mustad!

JÜRIÖÖL ON ÜHEKSA POEGA: Sellise vanasõna pidi noortegrupp Ööpojad lavastama jüriöö ööorienteerumisel. Keskel Ümera Jüri alias Margus Mägi.
Foto: Heidi Raimla

Kaarma avatud noortekeskuse sellesuvise projekti “Ööd on siin mustad!” avalöök oli jüriöö ööorienteerumine. Seekord aga mitte kaartide ega kompasside abil, vaid hoopis peopessa mahtuvate GPS-ide targal juhtimisel.

Mängus ei lugenud ainuüksi kiired jalad, vaid ka teadmised. Küsimused, mis GPS-id mängijatele ette söötsid, olid Saaremaast, loodusest, kuulsustest ja maailmas toimuvast. Olulist rolli mängis strateegia – mõnele küsimusele tuli hoopis meelega valesti vastata!

Mängu kestel tuli võistlejail täita ka üks lisaülesanne. Kaarma kirikuaia lähedal varitses neid Jüriöö ülestõusu teemaliste sõjariistade ja väljanägemisega üks kohalik mees, Ümera Jüri. Võistkonnad pidid temaga kohtudes loosiga võetud tuntud vanasõnu fotole jäädvustama nii, et Ümera mees ka peale jääks. Pilte hiljem kõik koos suurelt ekraanilt üle vaadates oli lõbu laialt!

Selguse huvides olgu öeldud, et Ümera Jüri rolliga sai suurepäraselt hakkama vallavanem Margus Mägi ning orienteerumismängu aitasid läbi viia Anneli ja Simmo Kikkas (kes pildistas üles ka fotolavastused), abiks olid ka Kaarma noortekogu liikmed Heidi, Marleen, Riin, Teele ja Kerti. Suured tänud teile kõigile!

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Ilme Õunapuu
Kaarma valla noorsootöötaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)