Kuidas Taritu Lender Ruusal käis

Kuidas Taritu Lender Ruusal käis

MEITE MEHED: Vasakult Mart Kreek, Marek Hoogand, Tarmo Prostang, Toivo Prostang, Andri Kasela, Margus Pink ja Rando Koppel.
Foto: Erakogu

Aprillikuu oli just alata saanud, kui Taritu Lenderi tantsurühm tegi teoks pikalt planeeritud külastusretke Eestimaa lõunaosariikidesse. Peamine põhjus oli muidugi Ruusal toimuv Põlvamaa meeste show-tantsu festival, kuhu meid kutsutud oli.

Reisiplaan nägi ette stardi kl 7.15 laupäeva hommikul Margus (Pingi) maja eest. Selleks oli ka piisav põhjus, sest esimese asjana pidi Margus bussi laadima tähtsa osa külakostist: Meiri Hoogandi küpsetatud leivad ja Merike Pingi tehtud maitsevõi ja seened. Vastavalt meie juhendaja Aili Salongi koostatud plaanile korjati kogu reisiseltskond kokkulepitud kohtadest kindlas järjekorras bussi peale. Pärnus korraldati Kaubamajakas hankimispeatus. Nimelt koostati käigult õhtuse söögikorra menüü ja sooritati kiirelt vajalikud sisseostud.
Pärast Otepääd muutus tee millegipärast hoopis kurvilisemaks: kurvid vasakule-paremale ja seejärel ka üles-alla! Aga läbisime edukalt kõik need horisontaalsed ja vertikaalsed kumerused, kusjuures tagapingil toimus pidev istujate rotatsioon.
Esimesse sihtpunkti Moostesse jõudsime peaaegu et täpselt. Moostes toimus huvitav ringkäik Mooste mõisahoonete vahel ja sees: näiteks viinaköögist oli saanud huvitav loodusfotokallakuga öömaja ja karjalaudast lavatäie lõõtspillimängijatega Folgikoda, lisaks veel hulk hästi kordatehtud ja huvitava kasutusega hooneid.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Toivo Prostang
Lenderi rühmavanem

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 239 korda, sh täna 1)