Koolivõistlusel saavutatud hea tulemus näitas tee kätte

Koolivõistlusel saavutatud hea tulemus näitas tee kätte

TÄNU SPORDILE: Tegelikult on Paavo Vara trofeede kollektsioon palju suurem. Siin on vaid osake viimaste aastate autasudest.
Foto: Aare Laine

“Paavo on täna kolmekümnendat korda ümber Kuressaare linna jooksmas. Ta pole ühtegi ümberlinnajooksu vahele jätnud,” teadis Paavo Vara kaasa Laine öelda, kui kaks nädalat tagasi tema mehe kohta pärisin.

Fakti teada saamine pani kohe kärbse peas sumisema – sellest mehest tuleb meil oma lugejaile teada anda. 75-aastane jooksuveteran on taas stardis! On’s temaga samaealisi kaasa tegemas? Kas on teisigi, kes on võistelnud kõikidel ümberlinnajooksudel?

Küsimusi kerkis nii- ja naasuguseid. Teades Paavo Vara kui mitmekülgset spordimeest ja noorte juhendajat, adusin, missuguse pühendumusega staažikas kesk- ja pikamaajooksja, orienteeruja, kabetaja, maletaja, teistegi lauamängude harrastaja ja mälumängur juubelivõistluse ette võtab.

Mõistagi niisuguses eas noorematele väärilist konkurentsi ei paku, aga nii nagu olümpiamängudel – tähtis ei ole võit, vaid osavõtt – võtab Paavo Vara lähtejoonele astudes iga võistlust, olgu siis tegemist lühema või pikema jooksumaaga, orienteerumisrajaga, kabe- või malelaua taha istumisega.

Ja oh imet! Juba 30 aastat tagasi, Kuressaare (tollal kandis Saaremaa pealinn küll ametlikult Kingissepa nime) esimesel ümberlinnajooksul oli Paavo Vara vanim osaleja. Tollal oli spordimehel turjal 45 aastat.
“Nüüd pean vähemalt ühe jooksu veel läbi tegema, et saada kolmekümnendat korda vanima jooksja tiitel. Seni on läinud nii, et ühel võistlusel oli üks rootslane minust vanem,” lubas Paavo aasta pärast taas stardis olla.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)