Torgu sai endale turu

Nüüdsest on Torgu vallas Iide küla Popi talus nädalavahetustel võimalik müüa kraami, millest arvatakse, et seda võib äkki teistel vaja minna. Teisisõnu on Torgus olemas nüüd oma turg.

Esimesed müügipäevad olid eelmisel laupäeval ja pühapäeval. Turu eestvedaja Mari Kübarsepa sõnul olid turulised täitsa olemas. “Umbes 20 kandis,” ütles Kübarsepp ja lisas, et eks esimene kord olegi rohkem selline uudistamise kord. Müüjaks oli esimesel päeval tema ise ja letil olid igasugu maitsetaimed ja ka köögivilja. Nii mahapanekuks kui ka söömiseks. Palju võis kuulda ka soove, mida inimesed turult osta tahaksid.

Teha selline n-ö soovide kokkujooksmise koht on ka üks eesmärk, sõnas Kübarsepp. Ühed räägivad, mida neil vaja on, ja ehk on turul ka mõni inimene, kellel on just midagi säärast pakkuda. “Müüa võivad meil kõik, kes tahavad,” kinnitas Kübarsepp, kuid lisas, et põhirõhk on ikkagi aiasaadustel ja igasugu vanavaral. Asulast asulasse rändavad riidekaupmehed pole Kübarsepa sõnutsi päris nende rida. Ostjad on põhiliselt omakandi inimesed.

Raha müügikoha eest esialgu ei küsita ja kohamaksu ei plaanita kehtestada ka tulevikus. Pigem peaks hakkama toimima selline süsteem, et kui keegi midagi müüb, siis läheb müügihinnast väike protsent ka turukassasse. Kel müük ei edene, seda ei nöörita. Järjekordsed turupäevad on Torgu vallas juba täna ja homme.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)