Äripäev: Meelis Põlda võttis Glaskekist viimast (14)

Plastaknatootja Glaskeki viimane juhatuse liige Meelis Põlda tegi firma viimastel tegevuskuudel firma krediitkaardi arvelt mitmeid kummalisi tehinguid, kuid nende vajalikkust täpsemalt selgitama ei soostunud, kirjutas Äripäev.

Näiteks ostis Põlda juunis, mil Glaskeki saneerimismenetlus oli liiva jooksmas ja Swedbank ettevõttele pankrotihoiatuse esitanud, firma arvelt sülearvuti, printeri ja mobiiltelefoni. Pärast pankrotihaldurite küsimist ja veenmist otsustas ta arvuti, printeri ja mobiiltelefoni siiski tagastada.

Samuti võttis ta juunis-juulis ettevõtte krediitkaar-diga välja kümnetes tuhandetes kroonides sularaha juhatuse liikme tasudena. Lisaks määras Põlda endale aasta alguses preemiat 1,375 miljonit krooni, mida küll välja ei makstud. See-eest esitas ta Glaskeki vastu seda summat sisaldava nõude pankrotimenetluses.

Kommenteerima Põlda oma krediitkaarditehinguid ja preemia määramist täpsemalt ei soostunud. Meelis Põlda on pärit Saaremaalt, töötas enne Tallinna minekut Kuressaares Hoiupangas ja Saare Finantsis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 362 korda, sh täna 1)