Tänasest uus bussiliin Kuressaare–Pärnu–Kuressaare (2)

Täna kell 10.45 väljub Kuressaarest Pärnusse Kalle Bussid OÜ uus liin 524, mis hakkab reisijaid sõidutama iga päev. Pärnusse jõuab buss kl 13.30, Pärnust tagasi sõidab 19-kohaline väikebuss Iveco Daily kl 15.10 ja on Kuressaares kl 17.58.

“Probleem on selles, et Saaremaa inimesed ei saa Pärnust tagasi. Läbisõitvatest bussidest, mis tulevad Saaremaale, jäävad inimesed sageli maha, bussid on täis,” põhjendas ettevõtte Kalle Bussid OÜ omanik Kalle Aus uue liini avamist. Ta lisas, et reisijatel on võimalus osta kohe kas Kuressaare bussijaamast või siis interneti teel ka tagasisõidupilet, mis annab neile kindluse, et nad neile sobival ajal kindlasti bussi peale saavad.

Tegemist on kiirbussiga, mis sõidab Pärnust ilma peatusteta Virtsu, Muhus on peatus ette nähtud Liival, Saaremaal Orissaares, Ratlas ja Valjalas. Valitud väljumiskellaaegade valikut põhjendas ettevõtte juht niimoodi, et siis saab näiteks turist hommikul kauem magada ning teisalt saavad need reisijad, kes tulevad Riiast, Pärnu jõudes vajadusel Saaremaale edasi sõita.

Küsimusele, kuidas lahendada seda probleemi, et reisijad, kes tahavad näiteks Muhust peale tulla, kipuvad maha jääma, kuna bussid on täis, vastas Aus, et kõige lihtsam on osta e-pilet interneti www.bussipilet.ee kaudu. Siiski mitte sõidu algusega Liivalt, vaid algusega Kuressaarest.

Väikeettevõtte juhi sõnul läheb Kalle Bussid OÜ-l praegu täitsa normaalselt. Seni on tagasiside reisijatelt olnud väga hea. Kuressaare–Pärnu liin on käigus tänasest kuni 31. augustini. Liin nr 525 Kuressaare–Tartu–Kuressaare lõpetas sõitmise 14. mail.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 570 korda, sh täna 1)