Saarte ühendus arutas elektritemaatikat (2)

16. mail pidas riigikogu Saar-te ühendus oma teise koosoleku. Teemaks oli saarte elektrienergiaga varustatus, teatasid ühenduse juhid Kalev Kotkas ja Kalle Laanet.

Teemakohased ettekanded tegid OÜ Elering juhatuse liige Kalle Kilk ja Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere. Järgnenud arutelul räägiti saarte ringtoite vajalikkusest ja võimalikkusest, kõrge- ja madalpingeliinide koridoride võsast puhastamise protsessi edenemisest ning lähituleviku olulisematest investeeringutest Hiiu- ja Saaremaal.

Ürituse lõpus võeti endale ka ülesandeid: seadusandja lubas proovida lihtsustada ohtlike puude mahavõtmise reegleid liinide kaitsevööndis, võrguettevõtjad lubasid ajakirjanduse kaudu teavitada saarte elanikke oma tulevikuplaanidest saartel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)