Pädaste mõisa restoran taas Eesti parim (2)

Pädaste mõisa restoran taas Eesti parim

 

Muhu saarel asuva Pädaste mõisa restoran Alexander valiti juba teist aastat järjest Eesti parimaks restoraniks. Restoranide hindamisel ja pingerea koostamisel osalesid nii Eesti kui ka välismaa toidukriitikud ja restoranide võtmefiguurid, teatas Pädaste mõis Saarte Häälele.

Eesti 50 parema restorani edetabeli koostaja Aivar Hansoni sõnul hindasid välismaalastest žüriiliikmed restorane küll täiesti eraldi ja iseseisvalt, kuid tulemused olid kõigil praktiliselt identsed – Pädaste restoran Alexander paigutati pingerea tippu.

Restorani Alexander peakoka Peeter Piheli sõnul on edu üks võtmeid olnud Põhjala saar-te köögitraditsioonide süvitsi uurimine ja pühendumine nende meile omaste, kuid samas omapäraste maitseelamuste pakkumisele. “Oleme läbi aastate jäänud truuks kodumaisele toorainele ja see on ennast igati õigustanud,” lisas Alexandri peakokk.

Pädaste mõisa omaniku Martin Breueri ambitsiooniks on tõsta kohaliku kulinaarse kogemuse taset, samas tunnetab ta oma sõnul väga hästi, kui oluline on restorani arengu jaoks koostöö ja teadmiste jagamine Muhu naabersaartega.

Breueri sõnutsi on Pädaste mõisa edu tunnistus sellest, et suurepäraseid maitseelamusi on võimalik pakkuda ka väljaspool suurlinnu ning ehk on just sellel isegi rohkem jumet, arvestades, et seeläbi ollakse lähemal parimale looduslikule toorainele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)