Juhtkiri: Turu köis las lohiseb? (1)

Alles me rõõmustasime, et lõpuks ometi on Kuressaare turule leitud uus üürnik ja leping linnavalitsusega sõlmitud selline, mis lubab tõesti loota, et turust saab turg. Nüüd on näha, et päris lepase reega need asjad ei liigu. Tähtajad on möödas, kuid turg näeb ikka välja nagu mullu ja muiste.

Ei tea, on see juhuste kokkulangemine, aga fakt on, et alles pärast seda, kui Saarte Hääl poolteist nädalat tagasi viitas turu üürnikuga sõlmitud lepingus kirja pandud töödele ja tähtaegadele, anti kiiresti teada, et linnavalitsus ja üürnik saavad kokku ja räägivad asjast.

Et turg on nutuses seisus, pole kellelegi üllatus. On olnud juba pikka aega. Seda enam paneb imestama, et turuarendajatel lubati kottlohinal lasta veel enam kui kuu pärast esimeste tähtaegade kukkumist. Turu hooaeg on ju ammu alanud – varsti saab kevadine taimemüük juba läbi, üleeile käis enamik esimesi kruiisituriste läbi ka Kuressaare turult…

11. juuni on kuupäev, mil turg peaks saama uue näo ja suure lauluga avatud. Abilinnapea Koov ütleb, et lootus sureb viimasena, kuid erilist optimismi ta häälest paraku ei kosta. Elame, näeme. Kui ka siis lubadused täitmata, tuleb linnavalitsusel ilmselt tõsisem toon võtta ehk hakata leppetrahvide peale mõtlema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)