Suvest ja tegemistest Kuressaare Linnateatris

Suvest ja tegemistest Kuressaare Linnateatris

Foto: Egon Ligi

Vaatamata mööduvale majanduskriisile ja jälle terendavale helgele tulevikule on meie igapäevaelus asju, mis on olnud ja on ka praegu ajakohased, aktuaalsed, head, halvad, magusad, mõrkjad jne. See, kas keegi kuskil arukaid või siis ebapädevaid otsuseid vastu võtab ja tehtu varjus kas loorbereid või näppu lõikab, ei mõjuta kuidagi meie eluoluliste vajaduste, tahtmiste või näiteks unistuste täitumist. Tsirkust ja leiba on läbi aastasadade nõutud, jäägu see nii.

Kuressaare Linnateater toob koostöös saabuva suurepärase suvega publiku ette natuke tsirkust, veidi intriigi ja parajalt meenutusi. Olles oma heade koostööpartneritega sel suvel nähtaval nii Saares kui Muhus, nii Soomes kui Tallinnas, pakub teater sõna otseses mõttes head meelelahutust ja kaasamõtlemist oma mitme valmiva ja juba olemasoleva lavastusega.

Millest siis räägime, mida siis näha saab

Juunikuu keskpaigas jõuab lavale esietendus koostöös Juhtimisteatriga – Harold Pinteri “Petmine”. Lavastaja Heiti Pakk, kunstnik Reet Aus. Mängivad Raivo E. Tamm, Sepo Seeman, Piret Laurimaa. Esietendused on 17. ja 19. juunil Kuressaare Linnateatris algusega kell 19. Edasi mängitakse 20. juunil Pärnus, 3. juulil Haapsalus, 4. juulil Tartus.

Eelmisest aastast kordame suvelavastust “Rääkivad kivid”, mille on kirjutanud Silvia Soro, lavastanud Tiit Palu ja kunstnik oli ja on ka nüüd Silver Vahtre. Osalevad hääd näitlejad, samuti eelmisest aastast Sadamaaida etendustest teada-tuntud Viire Valdma, Piret Rauk (pildil), Janek Sarapson, Hannes Prikk, Andres Raag. Kivid räägivad sedapuhku Muhu saarel Koguva külas Tooma talu õuel 28., 29. ja 30. juunil algusega kell 19.

Sadamaait ei jää tühjaks ka sel aastal, Kaspar Jancise “Morten lollide laeval” saab lavastaja Aare Toikka käe all valmis augusti algul. See rahvusvaheline teatriprojekt sünnib VAT Teatri ja Kuressaare Linnateatri ühistööna. Nagu juba mainitud sai, on lavastaja Aare Toikka, loo autor ja kunstnik Kaspar Jancis. Mängivad Ott Sepp (Vanemuine), Liisa Pulk (Vanemuine), Aarne Mägi (Kuressaare Linnateater), Jörgen Liik (Eesti muusika- ja teatriakadeemia) ning tsirkuseartistid akrobaat Lisa Angberg (Rootsi) ja žonglöör Kaj-Mikael Schütt (Soome).

Põgusalt veel sügisest, aga vaid põgusalt: Raivo Trass on oktoobris jälle Kuressaares käimas ja mitte niisama, Hint on hinge peal ja see lugu oma saarest tuleb laval valmis saada ja korralikult maha mängida. Aadu Hindi “Oma saar” sai lavalooks dramaturg Urmas Lennuki käe läbi, kes samuti Kuressaare ja Saare rahvast juba mitmendat korda oma näitemängudega vaimustab.

Esietendus on planeeritud novembrikuu algusse sel aastal.
Lastelugu “Värviline kummut” jääb mängukavasse aasta lõpuni, samuti “Hind”, mida mängitakse veel nii Kuressaares kui mujalgi Eestis.
Et siis – tulge ikka teatrisse, täpsemalt lugege teatri tegemistest ka aadressil www.kuressaarelinnateater.ee ja kui vaja, astuge majast läbi ja küsige kohapealt järele.

Sel hooajal teeme koostööd VAT Teatri ja Juhtimisteatriga. Head toetajad ja kaasamõtlejad: Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Kuressaare Linnavalitsus, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Saaremaa Spa Hotels, Saaremaa Tarbijate Ühistu, Saulius Vigelis, Saarte Hääl, Meie Maa, Raadio Kadi, ERR.
Kena.

“Morten lollide laeval”
1., 2., 3., 4. ja 5. augustil kl 19 Kuressaare Sadamaait
6. augustil kl 18 Kuressaare Sadamaait
7. augustil kl 19 Hiiumaa, Sõru paadikuur
10. augustil kl 19 Mariehamn, Alandica kultuuri- ja kongressikeskus
13. augustil kl 18 Turu, Manilla keskuse Aurinkoballetti saal
17., 18. ja 19. augustil kl 18 Tallinn, KUMU auditoorium

Aarne Mägi
Kuressaare Linnateater

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)