Noormehed tungisid Mändjala kämpingutesse sisse igavusest (2)

Eile algas Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas protsess kahe noormehe üle, kes esitatud süüdistuse järgi tungisid tänavu jaanuaris Mändjalas sisse nelja hoonesse ja tekitasid omanikule lõhkumistega kahju umbes tuhat eurot. Noormehed ise põhjendasid oma teguviisi igavusega.

20. jaanuaril läksid varem kriminaalkorras karistatud Oliver ja tema kaaslane Siim Mändjalga, sest neil oli igav. Seal murdsid nad esiteks sisse saunamajja ning jõid ja lagastasid seal. Noormehed kutsusid sinna ka tüdrukud, öeldes neile, et on sauna üürinud. Tüdrukud märkasid aga lõhutud lukke ja läksid minema.

Seejärel lõhkusid noormehed ära kõrval asuva majutushoone ukse ning sealt midagi huvitavat leidmata murdsid sisse müügipaviljoni. Seejärel tungisid nad suurde restoranihoonesse, lõhkudes seal samuti akna. Kõikidest hoonetest kaasa võetud esemed jätsid mehed aga restorani ja läksid jalgsi Nasvale tagasi.

Kuigi noormehed tunnistasid end kuriteos süüdi ja taotlesid asja lahendamist lühimenetluses, saatis kohtunik eile toimiku prokuratuuri tagasi. Kohtunik kuulas ära seisukohad ja pidi edasi minema tõendite uurimisega, siis selgus aga, et toimikus oli osa menetlusi tehtud 2010. aasta kuupäevaga.

Kuigi tegemist on inimliku eksitusega, ei ole kohtul võimalik asja lühimenetluses arutada, kuna süüdistusmaterjalis on kirjas vale kuupäev. Seega saadeti toimik eile prokuratuuri tagasi ja juhtum jõuab kohtusse tagasi, kui vead toimikus on parandatud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)