Muuseumiöö meelitas 1103 külastajat (1)

Laupäevasel muuseumiööl külastas Kuressaare linnust 1103 suurt ja väikest muuseumihuvilist.

“Et see arv on 300 inimese võrra suurem möödunud aasta analoogsest ettevõtmisest, võib suuresti pidada uue ekspositsiooniosa teeneks,” ütles Saaremaa muuseumi teadur Raul Salumäe.

Muuseumi püsiekspositsiooni reedel avatud uusim osa “Saaremaa aastail 1950–1994” tähendab ühtlasi ka Saaremaa muuseumi püsiekspositsiooni valmimist selle esialgu kavandatud mahus. Praeguse püsiekspositsiooni varasemad, Saaremaa ajalugu ja loodust tutvustavad osad on valminud 1985., 1987., 1993. ja 2005. aastal.

Taas on avatud ka kaitsetorni ülakorruse kohvik, mille interjöör on läbi teinud värskenduskuuri ja mis on nüüdsest kasutusele võetud ajutiste näituste täiendava eksponeerimispinnana. Esimesena on kohvikus üleval Saarte Hääle 2010. aastat kokkuvõttev fotonäitus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)