Ärimees Tuulberg sai joobes juhtimise eest kriminaalasja kaela (8)

Saaremaa politseinike sõimamise eest juba varem ühe kriminaalmenetluse saanud ehitusärimehe Aivar Tuulbergi suhtes algatati veel teine kriminaalasi joobes juhtimise eest.

“Joobes juhtimist puudutava ekspertiisi vastuse põhjal alustati mehe suhtes kriminaalmenetlust,” kinnitas Saarte Häälele politsei kõne-isik Hedy Tammeleht.

Karistusseadustik ütleb, et mootorsõiduki, maastikusõiduki või trammi juhtimise eest joobeseisundis karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kriminaalmenetlus algatati, lähtudes Tuulbergi vereanalüüsist. Kui politsei Tuulbergi 30. aprillil kinni pidas, keeldus mees kategooriliselt alkomeetrisse puhumast ja viidi seetõttu Kuressaare haiglasse, kus talt võeti vereanalüüs.

Saarte Hääle andmeil üritas Tuulberg haiglasse viimist igati venitada ja võttis selleks taktikana kasutusele politseinike mõnitamise. Siiski oli alkoholisisaldus Tuulbergi veres mõõtmise hetkel veel vähemalt 1,5 promilli, ja just sellest piirist algatatakse rikkuja suhtes kriminaal-, mitte enam väärteomenetlus.

Politsei võttis Aivar Tuulbergi tema Land Roveri roolist maha vihje põhjal. Nimelt kahtlustas politseile helistanud vihjaja, et Aivar Tuulberg oli Kuivastus laevalt maha tulles ja sõidukirooli istudes purjus. Mees peeti kinni Muhu valla piires, kuid ta keeldus alkomeetrisse puhumast ja toimetati Orissaare politseijaoskonda. Ka seal keeldus Tuulberg puhumast, sõimas politseinikke muuhulgas klounideks, aga ka tunduvalt ropemate väljenditega ning kiitles oma kõrgete tutvustega.

Ametikohustusi täitva võimuesindaja või avalikku korda kaitsva muu isiku laimamise ja solvamise eest võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)