Hõissa, talgud! (2)

Hõissa, talgud!

HAESKAS LÕBUSALT: “Tulge seia, teeme talgupilti!” utsitab Eiki Samlik talgulisi hetkeks töös pausi tegema, et tore päev ka jäädvustatud saaks. Ain Hannus võtab seepeale lõõtspilli kohvrist välja, istub ise kohvrile ja lööb pilliloo lahti. Talgupäev peab ikka lõbus olema!
Foto: Kertu Kalmus

“Teeme ära” tänavusel talgupäeval osales Saare maakonnas 1724 talgulist

Suur-Sadama talgulised tööhoos

Kui Kuressaares Suur-Sadama tn 49 maja hooviväravast sisse astun ja ümber nurga keeran, märkan kohe kahte virka naist lillepeenra juures askeldamas ja talguliste juttu kostab ka majast seest. Õues hoiab kõigel silma peal talgujuht Tom Rüütel, kes lahkesti selgitab, mis täpselt plaanis ja mis juba tehtud.

Saare maakonna invaühingu talgute eesmärk olidki heakorratööd hoovis ja suur soov korda saada ka hoovimaja. ”Lillepeenrad teeme korda, hoovi korrastame ja teise ringi riiete lao teeme ka korda,” räägivad talgulised läbisegi, täpsustades, et talgutele on tulnud rahvast nii reumaliidust kui ka invaühingust.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)