Muuseum kuulutab sui algust

Talgud läksid tääve ette. Rahvast oln igaspool. Neh, ilm olli ju kena. Mis viga sedaviisi kuabitseda. Talgulised kiitvad takkajärgi vallavalitsust, kis kulud ää katab ja igatemoodi oo aidan, et päe asja ette läks ja tüöd, mis tiha taheti, tehtud koa said. Ja muidugist Liiva kooli kokatädisid, kis jälle suure laari tulist ead talgusuppi valmis tegid. Nüid aab rohu kasu ennast koa juba nii jõduraks, et mis ep soa ikka varsti eenateguga pihta akata. Sui tuleb vägisi kätte.

Muuseum kuulutab juba sui algust piale. Muidugist, sie turismiooaeg, kut öetse, akkab ikka poolest maist pihta. Siis kukutse seda vahet saalima ja neh, eks ikka igavoasta piab olema koa midagi uut, mis ilmarahvale näidatse. Ja seevoasta oo koa juba mitu nõukest asja paika pantud.

Turismiooaeg akkab ikka pihta mõne larbatskuga. Sõuke asi oo juba ütelda riiklikul tasandil paika pantud. Laupa, 14. lehekuu pääva õhta, oo igavoastane muuseumiüö. Sedakorda oo sellele nimeks pantud “Öös on aardeid”. Ja aaret Koguvas otsima akatsegid. Selle õhta oo Muhu muuseumis selle voasta esimene suvesimman.

Esteks avatse kaks väljanäitust. Tooma rehetuas tuleb sõuke näitus, kus oo väljas kõik Tooma külalisteroamatud, midast oo kirjutat juba viiskümmend voastad. Ja Väljal pannasse rahvale voatamise jäuks üles muusemile antud suveniirisid.

Siis kui näitused oo ää voadatud, minnasse tõrvikutega uisulatsi piale. Sial oo peredele pisike aarete otsimise ja leidmise mäng. Muidugist soab siis näha Koguva küla kõikse uiemad aaret – uisku. Uisuselts piab rahvaga pidu südaöötunnini.

Neljabe oo Tornimäel Ida-Saaremaa Laululinnu võistlus, kus meite pisiksed Muhu laululinnud koa õiskavad. Ja reede soavad neli kõige pisemad muhulast omale valla kääst hõbedased koostad, ähk siis oo kevadine õbelussikapidu lasteaidas.

21. mail oo Piiri magasiaida juures Muhu kevadlaat. Kõiki oodetse ostma ja müüma. Kellu ühessast akatse pihta. Kis tahab omale müimalatsi kinni panna, siis piaks Märdile elistama. Ta nummer oo 50 32 010. Märt ütles, et kõige rohkem oodetse sõuksi müüjaid, kis tahtvad taimesid ja käsitööd müüa.

Sõuksed jutud ollid mool täna.
Olge siis ikka munuksed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)