Jahisadama restoran paneb põhirõhu kohalikule kalale (12)

Jahisadama restoran paneb põhirõhu kohalikule kalale

KALARESTORAN AVAMISE OOTEL: Jahta kokk Kristjan Koppel on roogade valmistamiseks valmis.
Foto: Egon Ligi

Juba homme teeb Kuressaare jahisadama hoones ametlikult uksed lahti uus restoran Jahta, kus vähemalt pearoogade osas saab põhirõhk olema kindlasti kalal. Veelgi enam – värskel kohalikul kalal, mida igal hommikul merelt tulevailt kalureilt ostmas käiakse.

Õdusalt ja igati mereteemaliselt sisustatud restorani uksed on külastajatele ametlikult avatud selle reede ennelõunast kella 11-st. Restorani siseruumid on põhjalikult mereteemaliseks muudetud kalavõrkude, roolirataste, laternate ning fotode ja maalidega merest, jahtidest ja meresõitjaist. Kogu söögikoha mööbel on hoolikalt restaureeritud ja klientide ootel.

Milline on avamispäeva menüü, ei tahtnud jahisadama restorani esindaja Vallen Luup veel avaldada, et külastajatele jääks võimalus meeldivalt üllatuda. Samas tunnistas ta, et palju sõltub tegelikult ka sellest, millist kala nad reede hommikul Nasvalt kohalike kalurite käest saavad. Kindel on aga see, et päevapraad on iga päev kalatoit ja kasutatakse vaid kohalikku kala.

Eile pärastlõunal anti restoranile veel viimast lihvi – sätiti paika viimaseid mööbliesemeid, oodati kannatlikult väliterrassi mööbli kohalejõudmist ning restorani innukad teenindajad said samal ajal koolitust, kuidas spetsiaalse Illy kohviaparaadiga erinevaid kohvijooke valmistada.

Kalarestoran hakkab praeguse plaani kohaselt lahti olema maikuus kella 11-st kuni kella 23-ni – nädalavahetustel kauem – ning juunist alates nihkub avamiskellaaeg tõenäoliselt isegi varasemaks. Ning see, et söögikohal on paika pandud kindel sulgemisaeg, ei tähenda Vallen Luubi kinnitusel veel seda, et kedagi punktipealt välja visataks, kui maja rahvast täis on ja inimesed end mõnusalt tunnevad.

Seda enam, et restoranipidajal on kavas hakata söögikohas ka üritusi korraldama ning söögikõrvaseks vahetevahel elavat muusikat pakkuma. “Eks iga koht tõestab end ise,” arvas Luup, et kõige parema pildi uuest restoranist saavad inimesed ikkagi siis, kui ise kohale tulevad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 198 korda, sh täna 1)